כיפה, ציציות ו3 תפילות-איפה הילד שלי? | קרן סהר עופרי – מאמנת לפיתוח אישי וארגוני, ליווי תהליכי שינוי ומשבר משפחתיים.
זה קרה לכם בלי הודעה מוקדמת, עוד יום רגיל שהילד חוזר מבית הספר ובערב יוצא לשיעור. שיעור? איזה שיעור? חוזר לבית הספר?
לא, שיעור בבית הכנסת. על מה השיעור? כבר עברת בר מצווה, מה לך ולבית כנסת? שיעור תורה? תורה?
מה לך ולשיעור תורה?
מוכר לכם?
ייעוץ לזוגות עם פערים דתיים
דתיים וחילונים יכולים לקיים זוגיות מאושרת. שיחת היכרות והתאמה חינם.
מה אתם הרגשתם כשהילד שלכם התחיל להתעניין בעולם התורה, דת, חזרה בתשובה.
איך הגבתם? מה היו המחשבות הראשונות שעלו לכם? איך תיארתם את הקשר שלכם איתו בעתיד?
חזרה בתשובה היא תהליך של מעבר ושינוי באורח חיים, בתפיסה, בכוונה פנימית ותחושה אישית. ואם אנחנו מדברים על שינוי, אז שינוי מטבעו גורר התנגדויות, להסתגל לדפוסי התנהגות ותרבות חדשים שמאלצים אותנו "לנטוש" את מה שהכרנו ולנהוג אחרת. ומכאן גם מתעוררים קונפליקטים סביב חיי היום יום, השגרה הקודמת מתערערת וצריכים לסגל יחד שגרה חדשה.
לאן נעלם הילד שלי? מה יקרה עכשיו? הוא יעזוב את הבית? הוא יפסיק לדבר איתנו? איך זה קרה לנו? למה לנו? למה הוא לא יכול להיות כמו כולם? מי השפיע עליו?
השאלות האלה מתרוצצות אצלכם בראש, יוצרות מערבולת של תחושות ומחשבות, אתם מנסים למצוא תשובות ומרגישים אבודים מול עולם חדש שלא מוכר לכם, מפחדים מההשלכות ולא יודעים איך לגשת לשינוי הזה שהגיע לפתח ביתכם.
לפני שקופצים למחשבות ותחושות של אובדן, בלבול וחוסר אונים חשוב לזכור כמה דברים כדי לעבור את התהליך יחד בצורה מיטבית המאפשרת לשמור על קשר איכותי וקרוב בין בני המשפחה.
3 כללים חשובים שחשוב שתזכרו:
- הילדים שלכם צריכים אתכם דווקא ברגע של השינוי הזה שהם עוברים, אל תתרחקו מהם, קשה להם בדיוק כמוכם, תלוו אותם, תהיו שם בשבילם יד ביד.
- תיעזרו באנשי מקצוע וליווי כדי לשמור על הקשר, לעבור את התהליך, לקבל מסגרת שתכיל את הרגשות שעולים משני הצדדים.
- תשמרו על שיח פתוח המאפשר לדבר על השינוי יחד עם הילד, לתכנן את התהליך יחד, תתרגמו יחד את השינוי לחיי היום יום, מהן השלכות השינוי על הבית ואורח החיים.
החיים הם דינמיים ומזמנים לנו שינויים ומעברים שלעיתים אינם צפויים, תפקידנו ללמוד אותם, להסתגל אליהם ולקבל אותם בפרופורציה הנכונה.