הפודקאסט "מאמינים ביחד" מתמקד הפעם במשפחה שבה האם, אוסנת, חזרה בתשובה בזמן שילדיה היו קטנים, והאב נשאר חילוני. השיחה מתמקדת באתגרים הייחודים שמצב זה מציב בפני המשפחה.
אוסנת משתפת בתהליך החזרה בתשובה, בתחושת השליחות שחוותה, וברצון להעביר את אמונתה לילדיה. היא מתארת את הקושי לקבל את העובדה שילדיה לא הלכו בדרכה, ואת התהליך האישי שעברה ממקום כוחני ושתלטני למקום של קבלה ואהבה ללא תנאי.
שחר, בנה של אוסנת, משתף בחוויותיו כילד שגדל בבית עם פער דתי. הוא מדבר על תחושת חוסר הנעימות שחווה כאשר ראה את אמו נפגעת מבחירותיו, ועל הרצון "ללכת לכיוון השני" דווקא בגלל הלחץ שחווה. שחר מדגיש את החשיבות של לימוד והיכרות עם שני העולמות, הדתי והחילוני, כדי להגיע להבנה ולקבלה.
נקודות מרכזיות שעלו בשיחה:
חשיבות האיזון בין הרצון להשפיע לבין הצורך לאפשר: אוסנת משתפת בתהליך האישי שעברה, שבו למדה לקבל את ילדיה כפי שהם, ולאפשר להם לבחור בדרכם.
הקושי לשמור מצוות בסביבה חילונית: שחר מתאר את תחושת חוסר הנעימות שחווה כאשר נאלץ להתמודד עם מצבים שבהם אמו שמרה מצוות בסביבה חילונית.
היתרונות של חשיפה לשני העולמות: שחר מדגיש את היתרונות של היכרות עם שני העולמות, הדתי והחילוני, ואת האפשרות לבחור בדרך משלו.
חשיבות התקשורת הפתוחה: אוסנת ושחר מדגישים את חשיבות השיח הפתוח וההגון בין בני המשפחה, ואת הצורך להקשיב ולכבד את דעותיו של האחר.
הצלחה כהורות: אוסנת מגדירה הצלחה כהורות ביכולת לאהוב ללא תנאי ולקבל את ילדיה כפי שהם.
השיחה מעוררת השראה ומראה שניתן לבנות מערכת יחסים משפחתית חזקה ואוהבת גם כאשר קיים פער דתי משמעותי.